Szolgáltatások


Amikor először jelentkezik rendelésünkön Dr. Rákász István urológus főorvossal megtárgyalják az Ön panaszait, megtörténik a fizikális vizsgálat, mely több esetben kiegészül a gát és a végbél vizsgálatával is. A talált eltérések alapján orvosa speciális vizsgálatokat javasol a kórkép pontosítására és a megfelelő kezelés meghatározására. A kórtörténet pontosítására honlapunkon megtalálhatja a panaszait érintő kérdőíveket, vagy a rendelés előtt helyben kitöltheti, melyekkel a panaszok pontosíthatók.Mindehhez nyugodt körülményeket, megfelelő szakértelmet, és teljes diszkréciót biztosítunk.

A rövid várakozás alatt lehetősége van zenehallgatásra vagy televízió nézésre és közben egy frissen darált kitűnő kávéra a vendégünk.Kérem olvasson tovább


Speciális vizsgálatok


ULTRAHANG

Az eljárás során egy speciális hullámmal, ultrahang kibocsátására alkalmas készülékkel vizsgálható a vese, a vesevezeték, a hólyag, a dülmirigy (prosztata), valamint a herék állománya. A beavatkozás ártalmatlan, korlátlan számban ismételhető, segítségével felfedezhetők daganatok, szervi megnagyobbodások, vizeletelfolyási zavarok, kövesedések, gyulladások. Jól kontrollálhatók a kezelés eredményei. Vese, hólyag, prosztata, here, színes Doppler (here és hímvessző véráramlás mérés) vizsgálatokat egy korszerű GE ProLogic 3 ultrahang készülékkel végezzük Alkalmas bizonyos vizelet-kiürítési zavarok műszeres vizsgálatára és a maradékvizelet mennyiségének meghatározására.

MEREVEDÉSI ZAVAROK (EREKTILIS DISZFUNKCIÓ)

Merevedési zavarok kivizsgálása, gyógyszeres kezelése. Injekciós kezelés beállítása és betanítása. Meddőségi zavarok vizsgálata. Hímvessző nagyobbítás. Urológiai VIP szűrés (daganatok).

URODINÁMIA - UROFLOWMETRIA. VIZELETÁRAMLÁS MÉRÉS

Vizeletürítési panaszok esetében használatos módszer, mellyel a vizeletsugár erősségét, a hólyagkiürülés idejét, módját, a kiürített vizelet mennyiségét határozhatjuk meg. A módszer alkalmas a vizelet-kiürítési zavarok eredetének elkülönítésére és a kezelések eredményeinek ellenőrzésére. A vizsgálat fontos a beállított kezelés eredményességének nyomon követésére.

A KISMEDENCEI IZOMZAT ELEKTRODIAGNOSZTIKÁJA, IZOMERŐ FELMÉRÉS

Egy hüvelybe helyezhető készülékkel - miográffal - pontosan mérhető a kismedencei izomzat nyugalmi tónusa és az akaratlagos izom-összehúzódásra adott válasz nagysága. - Vizelési zavarok, tartási zavarok kivizsgálása, kezelése - számítógép-vezérelt hüvelyi izomerő felmérés - számítógép-vezérelt biofeedback (aktív) kezelés, akár otthon is! Használata egyszerű, az alkalmazók körében kedvelt eljárás, maximálisan biztosítható a meghitt környezet és a helyesen végzett gyakorlatok ellenőrzése. A gáterősítő gyakorlatok kis és közepes fokozatú tartási zavarok eseteiben javasoltak, kellő ideig végezve 60- 70%-os eredményességgel.

KISMEDENCEI IZMOK ELEKTROTERÁPIÁS KEZELÉSE

AElektroterápiás (passzív) kezelés. Vitacon MS 310 készülékkel passzív kezelés végezhető. Ezt a formát főleg idősebb hölgyek részére ajánljuk kismedencei izomzat erősítésére és hüvelyi helyreállító műtétek elékészítésére. A készülék használata biztonságos és eredményes. A kezelés során alacsony intenzitású és frekvenciájú árammal ingereljük a kismedencei izmokat ellátó idegeket, ezzel stimulált izom-összehúzódásokat hozunk létre.

HÓLYAGTÜKRÖZÉS - CYSTOSCOPIA

A vizsgálatnál egy optikai rendszerrel ellátott eszközt használunk, mellyel a húgycső és a hólyag belső felszíne pontosan áttekinthető. A vizsgálat különös előkészítést nem igényel. A beavatkozás előtt a húgycsövet érzéstelenítő géllel töltjük fel, majd az eszközt optikai kontroll mellett vezetjük a húgycsőbe. Először a húgycső egészét, majd a hólyagot tekintjük át. A módszerrel igazolhatóak a következő elváltozások: gyulladás, fejlődési vagy egyéb anatómiai rendellenességek, kő, daganat.

PROSZTATA SPECIFIKUS ANTIGÉN MAGHATÁROZÁSA

A Prosztata Specifikus Antigén (rövidítve PSA) egy fehérje, melyet a prosztata mirigy sejtjei termelik és normálisan megtalálható az ondóváladékban. Bizonyos esetekben nagyobb mennyiségben megjelenik a vérben és nagysága ezáltal meghatározható. Az emelkedést a rosszindulatú daganat mellett okozhatja jóindulatú prosztata- megnagyobbodás, gyulladás (prosztatitisz), az alsó húgyutakat érintő eszközös beavatkozás (hólyagtükrözés), de magasabb értéket látunk magömlést és tartósabb kerékpározást követően is. A teszthez két csepp ujjbegyből nyert vér elegendő, gyors és megbízható. A vizsgálat ujjbegyből vett két csepp vérből történik, az eredmény 7 perc után leolvasható. A módszer szűrővizsgálatokra klinikailag kipróbált és bizonyított eljárás.

VIZELETVIZSGÁLAT

Műszeres vizeletvizsgálat: a vizeletmintát 10 paraméter szerint vizsgálja, többek között kimutatja a vizeletben levő vért, cukrot, gyulladást.

VÉRCUKORMÉRÉS

Vércukor meghatározás. A készülékkel gyorsan és pontosan megállapítható a vércukor értéke. A magas vérnyomás mellett urológiai megbetegedések, főleg a merevedési zavarok hátterében gyakran találkozunk cukorbetegséggel.


kaposvar_urologia_maganrendelés_rakasz_életmodkozpont_somogy
kaposvar_urologia_maganrendelés_rakasz_életmodkozpont_somogy
kaposvar_urologia_maganrendelés_rakasz_életmodkozpont_somogy

Kérem forduljon hozzánk bizalommal
Hívjon vagy írjon, panaszait és adatait bizalmasan kezeljük!